مواد لازم برای ترشی لوبیا سبز با روش اول :
لوبیا سبز 450 گرم
سیر 4 قاچ شده 3 حبه
فلفل سیاه دانه شده 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز خرد شده 0.25 قاشق چایخوری
نمک 6 قاشق غذاخوری
شووید خرد شده 1 فنجان
سرکه 1 و نیم فنجان
شکر 3 قاشق غذاخوری
آب 1.5 فنجان
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با روش اول :
1 قاشق غذاخوری نمک را در سه لیتر آب مخلوط کرده و سپس ظرف آب نمک را روی حرارت بجوشانید .حالا لوبیا سبزها را که به اندازۀ 5 یا 6 سانتیمتر برش زده اید ، به آب نمک اضافه کرده و 1 دقیقه بجوشانید تا مقداری نرم شوند.سپس لوبیا سبزها را با صافی آبکشی کرده و بلافاصله در ظرفی دیگر که محتوی آب یخ است ، بریزید و اجازه دهید بماند و خنک شود ، سپس دوباره آنها را آبکشی کرده و بگذارید که خشک شوند.اگر اندازه لوبیاها مساوی نیست ، می توانید دوباره کمی سرد و ته لوبیاها را برش زده تا به اندازه ی مناسب در آیند .درون شیشه ای که برای این کار در نظر گرفته اید سیر، فلفل سیاه و فلفل قرمز را بریزید و بعد لوبیا سبز ها را به حالت ایستاده درون شیشه بچینید ، البته به شکلی که بالای لوبیا سبزها حدود 1 سانت با لبه ی شیشه فاصله داشته باشند.حالا شوویدها را در پارچۀ تمیزی پیچیده و سر پارچه را محکم ببندید و سپس درون قابلمه ای کوچک قرار دهید.در ادامه آب، سرکه، شکر و 5 قاشق غذاخوری دیگر نمک را به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت بالا به جوش آورید و در حالت جوش 10 دقیقه شوویدها را در این مخلوط نگهدارید ، سپس شوویدها را از مخلوط آب ، نمک ، شکر و سرکه بیرون کشیده و به جوشاندن ادامه دهید.بعد از 2 یا 3 دقیقه ، مخلوط آب ، نمک ، شکر و سرکۀ داغ را روی لوبیاهای درون شیشه ریخته به طوری که روی آنها را بپوشاند و سپس بدون این که درپوش شیشه را ببندید آن را در گوشه ای بگذارید تا به دمای اتاق برسد.بعد از آن درپوش شیشه را ببندید و به مدت 7 روز شیشه را در یخچال نگهداری کنید تا آمادۀ خوردن شود.ولی باید توجه داشته باشید که بعد از اولین باز کردن درپوش شیشۀ ترشی ، ترشی شما تا یک ماه یا کمی بیشتر ماندگاری و مرغوبیت خواهد داشت.
مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز با روش دوم :
لوبیا سبز تکه تکه شده نیم کیلوگرم
سیر ۵۰ گرم
هویج نگینی ریز خرد شده ۲ عدد بزرگ
فلفل دلمه ای رنگی از هر رنگی یک عدد
سبزی های معطّر (ریحان و نعنا) و خرد شده ۱۰۰ گرم
گل کلم ریز خرد شده ۲۵۰ گرم
نمک ۲ قاشق سوپ خوری
فلفل تند ۴ عدد
سرکۀ انگور سفید به مقدار لازم
ادویه ترشی (تخم گشنیز،زیره سبز و گلپر)
که خوب ریز ریز شده باشد ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با روش دوم :
یک قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت بگذارید تا وقتی که به جوش بیاید سپس یک قاشق سوپ خوری نمک به آب اضافه کنید . بعد لوبیای شسته و خرد شده را داخل آب جوش بریزید و در این حالت برای ۵ دقیقه اجازه بدهید بپزد سپس لوبیاها را آبکش کنید و بعد سریع داخل آب سرد بریزید و مجددا آبکش کنید و بعد لوبیاها را روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا آب اضافی آن گرفته شود .سپس هویج، فلفل دلمه ای های رنگی و گل کلم را خرد کرده و روی پارچه تمیزی پهن کنید.حالا سبزی های معطّر را هم پاک کرده و بشویید و مثل سایر سبزیجات اجازه بدهید آب اضافی آن گرفته شود ( این نکته برای تهیه همه انواع ترشی ها مهم است و از کپک زدن ترشی جلوگیری می کند) .بعد حبه های سیر را با دستگاه غذاساز یا هر دستگاه دیگری که دارید کاملاً ریز ریز و یا رنده کنید .بعد از این کارها همه سبزیجات، یک قاشق سوپ خوری نمک و ادویه ترشی و سرکه را هم در ظرف دیگری با هم مخلوط کنید . توجه داشته باشید که سرکه باید در حدی اضافه شود که فقط روی سبزیجات را بپوشاند ، و سپس فلفل های تند را هم به صورت درسته به محتویات ظرف اضافه کنید.حالا یک ظرف شیشه ای که برای نگهداری ترشی مناسب باشد را تمیز شُسته و کاملاً خشک کنید.لوبیاها را داخل ظرف شیشه ای بچینید و سپس هویج ها ، فلفل دلمه ای ها ، گل کلم ، سبزی های معطّر ، سیر ، سرکه و سایر مواد را به لوبیاها اضافه کنید .
شیشه ترشی را در جای خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.بعد از گذشت ۱۵ روز ترشی آماده خوردن است و شما می توانید در کنار غذا آن را میل کنید.
گردآوری ، ویرایش و نگارش :کاروک
درباره این سایت